Silverstolpemetoden
Silverstolpe metoden - Behandling av diskbråck och skolios

Jag hade den stora förmånen att under ett helt år få gå i lära och arbeta med Professor Lennart Silverstolpe och lära mig hans unika behandlingsmetod för dåliga ryggar.

Med denna metod kan man många gånger göra underverk vid svårare ryggproblem, så som whiplashskador och diskbråck och skolios. Som naprapat har jag ingen effekt på diskbråck men med Lennarts metod får jag god effekt i c:a 70% av lumbala diskbråck och c:a 50% av nackdiskbråck. Även skolioser av liten till måttlig rotation och vridnig kan läka ut med denna metod.
Många patienter som tycker det är otäckt med knyck och ryck, som både chiropraktiken och naprapatin har, föredrar Silverstolpemetoden som är knyck- och ryckfri.
Behandlingen bygger på att korrigera den s.k bäckendysfunktionen där de Sacrotuberala ligamenten, p.g.a ryggskadan, dragit ihop sig. Nämda ligament skickar signaler (genom ett muskelspolesystem) till muskler och mjukdelar att dra ihop sig.
Jag masserar då försiktigt ut dessa ligament tills de blir mjuka och oömma. Ofta ser man med blotta ögat hur muskulaturen slappnar av. Därefter får patienten ligga i olika positioner och pressa emot mig. Detta blir en mjuk och fysiologiskt riktig behandling.
Även stämband har muskelfibrer som vid ryggskada kan dra ihop sig och ge sämre tal och sångröst. Det kan leda till skorr och ett smalare omfång vid sång (som kan vara en katastrof för en artist) .

Prova Silverstolpe behandling om du lider av diskbråck eller skolios

Behandlingen tar c:a 30 minuter

Pris : 600 kr.